Wie zijn wij?

Wie zijn wij? 

Solidaris is vanaf 1 juli 2022 de nieuwe naam voor Socialistische Mutualiteiten, Bond Moyson en De Voorzorg.

Al meer dan 100 jaar is solidariteit het kloppend hart van ons ziekenfonds en vandaag de dag is het essentiëler dan ooit.

En als Solidaris 1 missie heeft, dan is het dat we er willen zijn voor iedereen. Iedereen die ziek is, maar ook gezond. Het is dankzij die sterke schouders dat we er kunnen staan voor de meest kwetsbaren. Want kwaliteitsvolle, toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg, daar heeft iedereen recht op.

Onze 5 waarden vormen de hartslag van onze organisatie: openheid, verbondenheid, engagement, vertrouwen en ... solidariteit. De keuze voor onze naam Solidaris is dus geen toeval. Het is niet enkel hoe we heten, het is ons hele zijn.

Met al onze medewerkers maken we daarom alleen in Vlaanderen al dagelijks het verschil voor 1,9 miljoen leden. En het uitgangspunt is altijd: de mensen centraal. Bij alles wat we doen, de diensten en producten die we aanbieden en de initiatieven die we nemen, zijn onze leden het vertrekpunt en onze bron van inspiratie. We luisteren naar hen en zorgen dat we hen persoonlijk kunnen helpen.

Meer dan alleen een ziekenfonds

Als ziekenfonds hebben wij 2 fundamentele opdrachten binnen de verplichte ziekte- en invaliditeitsverzekering:

  • de terugbetaling van medische kosten
  • de uitbetaling van de uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid.

Daarnaast bieden wij met onze aanvullende verzekering heel wat extra terugbetalingen en diensten om de leemtes op te vangen binnen de ziekteverzekering. Enkele voorbeelden:

  • een extra terugbetaling voor de aankoop van brillen en lenzen
  • een tussenkomst voor de kosten van orthodontie en andere dure tandzorg
  • een wereldwijde medische reisbijstand dankzij Mutas
  • diensten als kortverblijf en dag- en nachtopvang voor zorgbehoevende leden zodat zij langer in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen.

Omdat sommige medische kosten hoog oplopen kan je als lid van ons ziekenfonds je ook extra verzekeren met de hospitalisatieverzekering KliniPlan(Plus), tandverzekering DentaPlan of ViviPlan voor medische kosten buiten het ziekenhuis.

Ons dienstenaanbod bevat nog wel veel meer. Zo vind je bij ons bijvoorbeeld ook:

  • een Dienst Maatschappelijk Werk
  • juridisch advies
  • een actieve dienst Gezondheidsbevordering
  • Coponcho - onze mantelzorgvereniging

Check de website van ons ziekenfonds voor alle informatie over wat wij te bieden hebben: www.solidaris.be

 

Naast ons ziekenfondsaanbod hebben wij ook socioculturele verenigingen die als actieve partner van ons ziekenfonds werken voor specifieke doelgroepen, zoals: