getuigenis - HR-medewerkers

Justine & Klaske
Als BomMa heet ik haar vooral een warm welkom!"

Dag Justine en Klaske! Wat is jullie job hier binnen Solidaris?

Justine: Ik ben preventieadviseur in Soldaris Oost-Vlaanderen. Theoretisch wil dit zeggen dat ik adviezen geef om de wettelijke maatregelen rond veiligheid en welzijn toe te passen. Maar in de praktijk is het veel meer dan dat. Zo ben ik onder andere verantwoordelijk voor de griepvaccinatiecampagne, organiseer ik de brand- en evacuatieoefeningen en zorg ik dat er steeds voldoende, goed opgeleide vertrouwenspersonen en EHBO-verantwoordelijken zijn. Een heel divers en uitdagend takenpakket dus!  

Klaske: Ik ben stafmedewerker bij de dienst HR-traject waar we medewerkers advies, ondersteuning en begeleiding bieden rond allerlei HR-thema’s zoals werving en selectie, onthaal, vorming, leiderschap, welzijn, re-integratie… Kortom we stappen mee met de medewerkers tijdens hun gehele loopbaan bij Solidaris Oost-Vlaanderen.

Klaske, jij bent daarnaast ook toegewezen als de meter van Justine? Hoe gaat dat in zijn werk?

Inderdaad. De eerste weken kreeg Justine een uitgebreide onthaalopleiding waarin ze kennismaakte met onze interne werking. Wat doen we als ziekenfonds, wat zijn onze waarden, welke ondersteuning biedt HR, voor wat kan ik bij welke dienst terecht en natuurlijk ook een rondleiding door het gebouw. Naast deze opleidingen ben ik haar BomMa, zo noemt een meter in Oost-Vlaanderen, en heet ik haar vooral een warm welkom. Bij mij kan ze terecht met allerlei vragen. Ik probeer deze te beantwoorden of vertel haar waar of bij wie ze hiervoor terecht kan.

Justine, jij bent in volle lockdown gestart. Hoe is dat verlopen?

Ondanks de lockdown is mijn start vlot verlopen. Elke nieuwe werknemer start in Solidaris Oost-Vlaanderen met een onthaalopleiding van twee dagen. Hierdoor leerde ik de organisatie snel kennen. Mede dankzij Klaske en de andere collega’s voelde ik mij onmiddellijk welkom. Verschillende collega’s stuurden in mijn eerst week een mailtje om zichzelf voor te stellen, of we hielden een korte online meeting. Na enkele maand werken heb ik veel mensen enkel via online meetings gezien, en dat is natuurlijk wel wat jammer. Maar ik ben er zeker van dat we dit, vanaf het weer mag, snel ingehaald zal worden.

Momenteel is/zijn er 4 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.