getuigenis - Adviserend arts

Farsad
De sfeer is bijzonder collegiaal en laagdrempelig, ik voel me daar heel goed bij.

Nadat ik mijn opleiding geneeskunde heb afgemaakt en een diploma basisarts hebt behaald in 2019, wilde ik meteen aan de slag in een maatschappelijk relevante job met veel sociale contacten. Ik wist dat noch het werk in het ziekenhuis als arts-specialist noch het huisartsenberoep iets voor mij was. In mijn zoektocht kwam ik terecht bij functie adviserend-arts bij Solidaris.

Ik werk 38 uur per week. Mijn ‘core business’ is de erkenning van en controle op de arbeidsongeschiktheid van onze leden. Daar ben ik 3 dagen van de week mee bezig. Ik baseer me daarvoor op anamnese, klinisch onderzoek, de resultaten van technische onderzoeken en het advies van behandelend artsen. Deze controles gaan door in 2 plaatselijke kantoren. De rest van de tijd werk ik op de regionale hoofdzetel of werk ik van thuis uit. Dan werk ik mijn controles af, hou ik me bezig met administratie, of controleer ik de terugbetaling van geneesmiddelen, van ingrepen, van kinesitherapie …

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van mijn job is het team waarmee ik samenwerk. De sfeer is bijzonder collegiaal en laagdrempelig, ik voel me daar heel goed bij. Het team bestaat uit collega-adviserende-artsen en andere paramedici, zoals verpleegkundigen, psychologen en kinesitherapeuten. Voor de administratie worden we ondersteund door administratief medewerkers. Ten slotte hebben wij een coördinator-adviserend-arts die als een kapitein alles in goede banen leidt en een brug vormt tussen alle teamleden.

Een ander fijn element in mijn job is het diverse patiëntencontact. Wat mij hierin aanspreekt is naast controle het begeleiden van leden in hun re-integratieproces. Als adviserend-arts vind ik dat we niet alleen moeten kijken naar wat mensen niet kunnen, maar vooral naar waar ze wél toe in staat zijn. Zodat de betrokkene weer kan deelnemen aan onze samenleving. Iemand opnieuw naar de arbeidsmarkt leiden, eventueel na een herscholing of heroriëntering, geeft mij veel voldoening. Ik werk hierbij heel nauw samen met de bedrijfsartsen en de VDAB.

In principe werken wij van 9 tot 17 uur met ongeveer een half uur middagpauze. De balans tussen werk en privé vind ik prima. Het zijn geen ellenlange dagen en we hebben ook geen weekendwerk of nachtdiensten. Tijdens mijn opleiding geneeskunde zag ik heel wat oververmoeide en uitgebluste artsen, gelukkig is het bij ons anders.

Toch is mijn job op zijn manier uitdagend. Elke individu is anders en vereist een andere aanpak. De psychosociale context is niet te onderschatten. Je neemt ook belangrijke beslissingen met grote gevolgen. Gelukkig kon ik als beginner – en kan ik nog altijd – veel overleggen met onze coördinator en de collega’s.

Momenteel is/zijn er 6 gelijkaardige vacature(s)

Bekijk ze nu

Vind je niet wat je zoekt? Je kan spontaan solliciteren.